Новият iPhone идва. Но кога?

Вероятно е въпрос само на дни, преди Apple да разкрие новите си предложения - за всички фенове, които гадаят, надяват се и чакат нетърпеливо.

Ето защо сега е най-лошото време за закупуване на iPhone. Всички предишни модели все още са на обичайната си цена, а тепърва предстои продуктовата гама да бъде обновена с цял куп чисто нови телефони на марката.

Ако се съди по предишните представяния на Apple, стартът на новите предложения вероятно ще бъде на 12 септември. Или поне същата седмица, твърдят от The Independent.

Както винаги, официалното представяне ще бъде някъде в Района на залива. Най-вероятно ще се проведе в театъра "Стив Джобс" на Apple - в новия кампус, специално проектиран за такива събития, където беше и миналата година.

Най-изгодният за препродажба iPhone Търсенето и популярността на модела му гарантират възвръщаемост на почти всички вложени пари Реалното пускане по магазините ще се стане реалност около седмица и половина по-късно. Тогава хората най-сетне ще имат възможността да се тълпят на опашки в Apple Stores, за да закупят телефона, или той ще започне да пристига в домовете на тези, които са го поръчали онлайн седмица или повече преди това.

Тазгодишното предстоящо представяне е много по-загадъчно от досегашните - освен броят на телефоните (три) и техният неясен дизайн, почти нищо друго не е известно все още. Не е ясно дори как ще се наричат новите модели, тъй като Apple вече има сравнително сложна схема за именуване на телефоните си.

Но това, което знаем е, че закупуването на iPhone сега ще бъде по-лоша идея, отколкото миналата година по същото време на годината.

Apple вероятно ще направи по-бюджетен модел, който ще заимства повечето от функциите и дизайна на iPhone X и ще ги обедини в по-евтин нов телефон.

Това означава, че е възможно да получите тазгодишната технология на много по-добра цена.