Не е тайна, че Apple е способна да създава революционни продукти. На хората от Купертино добре им се получава да стартират нови тенденции, дори когато не са първите, които ги лансират.

Например първият смартфон с прорез бе Essential Phone, но това решение се превърна в модерно заради Apple, която внедри FaceID. В момента почти всички смартфони са снабдени с прорез за скенер на лицето.

През 2019 г. ни очаква поредната революция. Тя несъмнено ще провокира всички останали производители да я последват. Става дума за нов начин за взаимодействие със интерфейса.

През 2007 г. Стив Джобс представи технологията мултитъч (multitouch). По своята мащабност новата технология на Apple няма да бъде по-лоша. Последната ще бъде hovering-multitouch.

Що е то?

Нещо подобно в наши дни може да се срещне в смартфоните Galaxy Note. Перото е способно да взаимодейства с екрана на разстояние 30 мм без докосване. За първи път подобна технология представи компанията Sony, пускайки на пазара Xperia Sola с технология Floating Touch. Помните ли кога беше това? През 2012 г.

В случая с iPhone, според слуховете, Apple е напълно готова да адаптира интерфейса iOS, да добави поддръжка на няколко докосвания (Note 9 поддържа само едно), а също така да увеличи разстоянието на взаимодействие от настоящите 30 мм до 50 мм.

Шест технологични революции, за които ще трябва да почакамеТехнологиите на бъдещето са тук, но това не означава, че от утре ще се превърнат в продукти за масова употреба


С това нововъведението не се изчерпва. По данни на корейските колеги от etnews, Apple ще снабди iPhone (2019) с тройна задна 3D-камера TOF, която може да видите в неотдавна представения Oppo R17 Pro.

Тази камера е способна да сканира пространството и да го преобразува в 3D модел. Над нещо подобно по-рано работеше Google – става дума за проекта Танго.

Заедно посочените технологии ще позволяват на Apple да създаде нещо напълно ново. Компанията може изцяло да мине към управление с жестове, а не с докосвания. Това ще се случи с помощта на AR.

Съгласни ли сте, че сме на прага на истинска революция?