Какво означават сънищата, в които присъстват пари?

Преди да поклатите глава и да кажете, че сънищата нямат никакво въздействие върху реалния живот, помислете върху това: учени са установили, че те може да се отразяват върху ежедневното ни поведение.

В изследване, публикувано в списание Social Psychological and Personality Science, екип от американски и британски учени е установил връзка между отделните събития в сънищата и последващото ни взаимодействие със значимите други в живота ни. Други минали изследвания също установиха, че сънищата може да влияят върху поведението ни и нашето емоционално състояние на следващия ден.

Бащата на психоанализата би се съгласил с тези твърдения.

„Мечтите са кралският път към несъзнателното“ казва още през 19-и век Зигмунд Фройд.

Тогава какво означават сънищата на тема пари?

1. Сънувате, че печелите пари

Според експерта по сънища Анна-Карин Бьорклунд, автор на книги по темата, чувството за „печелене“ може да е свързано с други аспекти на живота ви, спрямо които имате добри чувства – например в любовта.

Сънят ви може да не означава, че ще спечелите от лотарията, но може да очаквате прилив на позитивна енергия и нови възможности в живота си. Бьорклунд препоръчва да формулирате чувствата си по време на този сън. Възползвайте се от позитивния му заряд!

Помните ли сънищата си? Учени разбраха разликата между тези, които ги помнят, и тези, които не ги


2. Сънувате, че откривате пари


В съня си вървите по улица и откривате 100 лв. Или пък вадите от гардероба зимното палто и откривате в джоба му забравени 20 лв.

Това, че подобен сюжет се развива в съня ви, а не в реалния живот, не бива да ви обезкуражава.

Ако сънувате, че откривате пари в чантата си или в портфейла си, това може да означава чувство за собствена оценка на значимостта ви, способност да цените есенциалните аспекти от живота си, които преди това сте възприемали за даденост.

Ако парите, които намирате насън, не са ваши, вероятно в реалния живот сте получили нещо, за което смятате, че не сте допринесли с нищо.

3. Сънувате, че губите пари

Добре, че е само насън! Не бързайте със заключенията, казва Бьорклунд. Този тип сънища сочат, че е време да направите преглед на финансите си. Сънят ви подсказва вашето настоящо отношение към финансовата ви ситуация.

4. Сънувате, че давате пари на други

Този тип сънища ви помагат да разберете на несъзнателно ниво какво е отношението ви към вашия собствен паричен поток. Ключът към интерпретацията е да идентифицирате своето емоционално състояние, когато давате на друг.

5. Сънувате, че сте преследвани от събирачи на дългове

Има две тълкувания.

Възможно е сънят да представя реалната ситуация.

Ако ли не, ако нямате задължения в реалния живот, този сюжет в съня ви е източник на размишления върху случващото се с вас напоследък. Помислете дали наскоро не сте били стресирани, дали не сте поели ангажимент да направите нещо, а не го изпълнявате, и т.н.