Amazon.com планира да раздели втората си централа между две локации поравно, вместо да избира само една дестинация, споделят източници, запознати с решението, цитирани от WSJ.

Основната причина за това решение е възможността да се наемат повече технологични таланти на двете локации. Първата централа на компанията е разположена в Сиатъл.

Според плана си, Amazon се очаква да създаде по около 25 000 работни места в двете избрани локации.

Как Джеф Безос качи Amazon на върхаИсторията на Джеф Безос, или на най-богатия човек в света


Amazon е в напреднали преговори с доста градове, като списъкът доскоро включваше 20 дестинации, но финалното решение все още не е взето. Според последната информация от края на миналата седмица, един от победителите ще бъде малкото градче Кристъл Сити в Северна Вирджиния, а за второто място се борят Далас и Ню Йорк.

Окончателното решение по всяка вероятност ще бъде обявено тази седмица, споделя източникът на WSJ. Очакванията са, че втората и евентуална трета централа на Amazon ще привлекат инвестиции от 5 млрд. долара в следващите 20 години.

Amazon планира да разполага с три централи, като решението за двете нови локации е взето, тъй като се цели създаването на по-малки дестинации от Сиатъл, където за компанията работят 45 000 души.

20 от най-умните неща, които Джеф Безос е казвал през годинитеПрез последните 20 години основателят на Amazon сподели голяма доза мъдрост, която може да бъде полезна на всеки


Бетинг сайтовете в САЩ поставят Северна Вирджиния като най-вероятната нова централа от доста време, тъй като основателят на Amazon притежава имот в района, а също така е собственик и на Washington Post.

Останалите кандидати са известни съответно с по-ниските си разходи за живот (Далас) и близостта си до Манхатън (Ню Йорк), където високите сгради много по-лесно могат да се напълнят с млади професионалисти.