Изминаха повече от 500 години, откакто Колумб отплава за Северна и Южна Америка, както и почти 300 години, откакто капитан Джеймс Кук стъпи на Хаваите. Къде обаче могат да пътуват съвременните изследователи, за да се измъкнат от капата на познатото?

Макар че на планетата все още съществуват места, недокоснати от човешки крак (като например Съртси - новобразувал се остров край южното крайбрежие на Исландия, който по закон не може да бъде посещаван, което налага учените да изучават екосистемата му отдалеч), много, ако не и всички от тях, са незаконни за посещение или пък прекалено опасни за посетителите.

Въпреки това, има няколко места по света, които са перфектната комбинация от скрити, но въпреки това достъпни съкровища. Като цяло, те почти винаги са под формата на остров, пише Architectural Digest.

Разбира се, много от тези места не са за всички. Ако мразите дълги полети, например, тези пътувания може да са синоним на пътешествие през ада.

7 скрити съкровища на Европа, които тълпите все още не са открилиОт Ротенбург в Германия до Преко в Хърватия и Фаял на Азорските острови

Но преди да ви спре продължителността на пътуването, си припомнете думите на покойния Антъни Бурдейн: "Без експериментиране, желание да задавате въпроси и да изпробвате нови неща, непременно ще станем статични, повтарящи се и... мъртви."

От перфектен оазис край бреговете на Виетнам до рай близо до Танзания, това са местата, които трябва да посетите, ако искате да се измъкнете от човешкия контакт:

Остров Кавало, Франция

Това е малък и зашеметяващо красив остров в Средиземно море. Разположен между Корсика и Сардиния, този малък парцел земя често се пренебрегва от туристите.

Но пък това е идеално за онези пътници, които искат да избегнат тълпите. Островът е изключително екологичен, тъй като по пътищата му е разрешено движението само на електрически автомобили и велосипеди.

Остров Ла Гомера, Испания

Остров Кон Сон, Виетнам

#consonisland #vietnam

A post shared by Pat (@pat_le_voyageur) on

Остров Мафия, Танзания

Острови Сиес, Испания

Остров Дерош, Сейшели

Острови Раджа Ампат, Индонезия