Нов луксозен ски курорт отвори врати в Колорадо, САЩ, информира Business Insider. Любопитен факт за Cimarron Mountain Club е, че той е планиран за само 13 членове и техните семейства, които обаче ще трябва да заплатят между 2.65 и 2.8 млн. долара.

Отделно, всеки от бъдещите членове ще плаща и по 62 000 долара на година, за да може ползва съоръженията в курорта, както и да изгради своя собствена хижа, за което ще получат площ от 140 дка. Мега именията обаче са стриктно забранени, казват представители на курорта.

Cimarron Mountain Club е основан от Джим Арънстийн и съпругата му Патси през 2004 г., но отваря врати едва през юли 2018 г.

Общо шест семейства до момента са заплатили таксата и са получили членство в курорта, като има свободни места за нови седем семейства, от които се очаква да платят дори по-висока сума (бел. ред. 2.8 млн. долара).



Cimarron Mountain Club се намира в планината Сан Хуан, като е разположен на 4.5 часа път от друг известен курорт – Аспен.

Освен карането на ски, членовете могат да са в Cimarron и през лятото, когато ще могат да ловят риба, да карат кану, да ловуват, да карат колело или да практикуват хайкинг.

Членството в Cimarron е скъпо, но подобни такси се плащат и в Yellowstone Club в Montana, където често можем да видим Бил Гейтс, Джъстин Тимбърлейк или Джесика Бийл.



Първият частен ски клуб със собствена планина има първоначална такса от 300 000 долара и предлага закупуването на имоти на цени от 2 до 25 млн. долара. Всеки от членовете му плаща и годишна такса от 37 000 долара.

И докато в Cimarron ще има едва 13 членове, то бройката в Yellowstone е 20 пъти по-голяма, като според The New York Times там членуват 250 души.