Искате да тласнете кариерата си напред? Съществуват няколко очевидни „трябва“, които ви хрумват.

Например да спазвате крайни срокове, да повишите продуктивността на труда си, да изградите по-добри отношения с шефа си, а ако преследвате повишение, то трябва и да докажете своите повишени умения и принос за компанията.

Има обаче и други начини, по които можете да повлияете на кариерата си и те дори не са свързани с настоящата ви работа.

1. Направете нещо на доброволчески начала
Дайте от своето време и умения в името на нова кауза. Така ще завържете нови познанства, ще откриете нови свои таланти и умения. Ще бъдете от полза за обществото.

2. Четете
Четенето е отличен начин да разширите хоризонта пред себе си и да отворите ума си за нови неща. Изберете четиво, което е свързано с предприемачеството и ще ви вдъхнови.

3. Създайте свой личен уебсайт
Когато чуете думите „личен уебсайт“, вероятно смятате, че това е нещо, което е от полза само за творческите професии. Помислете отново. В един дигитален свят вашето портфолио, представено в интернет, е ключова част от вашия личен и професионален бранд. Не е от значение в коя индустрия работите.

4. Опитайте нещо ново
Животът е забързан. Често това ни прави сковани и борещи се с нестихващия хаос. В такива обстоятелства е трудно да намираме време за себе си. Въпреки всичко, опитайте.

Намерете време за нещо ново. Това е отличен начин за стимулиране на кариерното развитие, откриване на нови интереси и дори бизнес възможности.

Къде да инвестирате 1 млн. долара през 2019 г.? Bloomberg зададе този въпрос на шестима финансови експерти. Ето техните отговори...


5. Никога не е късно за ментор
Независимо колко ангажирано е ежедневието ви, не е невъзможно да намерите време за връзките, които поддържате. Една от най-важните е тази с ментора. Ако нямате такъв, открийте го през 2019 г.

6. Стартирайте разговори
Ако социалните контакти са ваша слаба черта, т.е. не ви се удава да създавате такива, то през 2019 г. си струва да положите усилия в тази посока. Превъзмогнете своята невяра в уменията ви да разговаряте с хората. Когато сте сред хора, не изпускайте възможността да поговорите с някои от тях.

7. Отпуснете се и презаредете
Отделете време през 2019 г., за да почивате и да се презареждане. То е важно за вашата кариера – подобрява вашето ментално здраве и продуктивността ви.