Сензацията на социалните медии - померанът Бу, почина в петък поради проблеми със сърцето, от които страдаше малко след като приятелят му Бъди почина през 2017 г.

Новината беше потвърдена в социалните профили на кучето, където потопи в скръб 17 милиона последователи, съобщава Daily Mail.

„С най-дълбока тъга искам да споделя, че Бу почина в съня си рано тази сутрин и се присъедини към най-добрия му приятел Бъди“, коментираха собствениците му във Facebook.

Авторът обяснява на уебсайта: „Бу показа признаци на сърдечни проблеми. Смятаме, че сърцето му буквално се счупи, когато Бъди ни напусна. Той остана при нас и ни даде повече от година. Но изглежда, че е дошло неговото време и аз съм сигурен, че най-радостният момент за тях е бил, когато са се видели на небето".

Бу идва в дома на семейството през пролетта на 2006 година. Той е роден в Сан Франциско и е особено привързан към Бъди, без когото отказва да позира за снимки.

Кучето издаде своя собствена книга, озаглавена "Бу: Животът на най-сладкото куче в света". Той можеше да се похвали с приблизително 540 000 последователи в Instagram, около 16 млн. във Facebook и 4 000 фена в Twitter.

И въпреки че е известен, Бу остава скромен. Любимата му храна е пилешкото, а любимата игра - бягането навън.

Според собствениците му той обича да позира, облечен в риза, а любимият му цвят е розов.

Това са най-скъпите породи кучета в светаТова са четириноги, които само богатите могат да си позволят