Египет има по-дълга история от която и да е друга държава на планетата.

Повече от 5000 години нейните богове, владетели, гробници и храмове оставят следите си върху историята на човечеството.

Потънала в пясъците на Сахара, галена от водите на Нил, Средиземно и Червено море, днес тя е една от световните дестинации, която никой турист не бива да пропуска.

Неслучайно, според данни на Световната туристическа организация към ООН, Египет е дестинацията с най-голям ръст на туристите в света през 2018 г.

А според класация на New York Post, това е едно от топ местата, които задължително трябва да се посетят през настоящата 2019 г.

Вижте пет от чудесата на Египет, които го превръщат в най-неповторимото кътче на планетата:

Гробницата на Тутанкамон



След девет години реставрация, гробницата на Тутанкамон отново отваря врати за посетители. Това е една от най-известните туристически атракции в света още от откриването й през 1922 г.

Тя съдържа част от оригиналните предмети, открити в нея, както и самата мумия на Тутанкамон, изложена в камера без кислород. Фараонът, който се възкачва на престола на 8 години, умира на 19. И до днес той остава един от най-известните владетели на Египет. Надникнете в гробницата му чрез видеото под статията.

Библиотеката в Александрия

най-древната библиотека на планетата

Библиотеката е открита през октомври 2002 г., а конструкцията й във формата на огромен цилиндър от стъкло и алуминий привлича тълпи от туристи.

Поразителните нови открития


През последните години египетските археолози направиха поразителни открития, които туристите няма как да видят в друга част на планетата.

В края на миналата година бяха открити открити осем саркофага с мумии, които датират от преди хиляди години. Те са поставени в саркофази с формата на човек, а три от тях са изключително добре запазени.

Невероятната цветна гробница на 4000 години

една от най-красивите

Великият египетски музей в Гиза

най-големия музей в света

Влезе ли Египет в списъка ви за пътуване през тази година? Оферти можете да откриете тук.