След дебюта си през 2009 г., Mitsubishi ASX може да се похвали с разпродаден тираж от 1.32 млн. екземпляра. Този модел бе представен в почти 90 страни по света.

Най-големите пазари за ASX се оказаха САЩ, Европа, Австралия и Китай. Сегашното трето поколение на кросоувъра е един от ключовите модели на бранда и играе важна роля в глобалната стратегия на компанията.

Mitsubishi ASX 2020

Новото купе е изпълнено в нов фирмен стил Mitsubishi Dynamic Shield. Масивният преден бъмпер и защитният тунинг по периметъра на купето подчертават извънградския характер на модела.

Оригинално е решена „двуетажната“ светотехника и облицовка на радиатора. Отзад са се появили нови фарове със светодиоди, а също така по-изразителен бъмпер. За обновения ASX са подготвени няколко ярки цветове за купето, включително Red Diamond (на снимката), Sunshine Orange и Oak Brown.

На европейския пазар новия ASX ще бъде предложен с 2-литров 16-клапанов бензинов двигател от семейството MIVEC. Той ще върви с 5-степенна „механика“, както и с безстепенен вариатор INVECS-III CVT с 6 „виртуалн“ предавки и спортен режим.

Купувачите ще могат да избират между предно задвижване и задвижване на четирите колела.

За повишаване на безопасността в конструкцията на ASX се използва патентовата от компанията Mitsubishi Motors структура, носеща купето, RISE с елементи от суперздрава стомана, а също така фирмена система за предотвратяване на челни сблъсъци Forward Collision Mitigation.

Колите, чиито двигатели най-рядко създават проблеми Класация, която определено смятаме за много полезна

В салона на Mitsubishi ASX 2020 виждаме сензорен екран на мултимедийната система с увеличен диагонал от 7 до 8 инча. Централните дефлектори на вентилацията са вече малко по-нагоре.

Системата за синхронизация със смартфони (SDA) е станала по-удобна за работа. Например екранът вече може да визуализира видео от USB. Скоро ще се появи и приложение, което ще позволява да се проследяват показатели, като скорост и сигнални лампи.

Това приложение ще следи нивото на горивото и ще предлага маршрут до близка бензиностанция.

В топ комплектацията на автомобила е навигационна система Tom Tom, а информацията за трафика в реално време може да се получава през интернет с помощта на смартфон.