Далеч не всички хора имат тристаен дом или пък по-голям. Като резултат обикновено остро стои въпросът за усвояването на малкото пространство по начин, който да осигурява място за всичко и всички.

Ето 8 стъпки към оптималното устройване на помещение, в което има хол и спалня.

1. Купете разтегателен диван
Ако се налага да комбинирате хол и спалня, добро решение е да купите разтегателен диван. Тази мебел ще ви спести много пространство.

Не пестете средства за качествен продукт. Той ще бъде не само практичен, функционален и лесно решение, но и ще ви предложи комфортна нощна почивка.

Фото: gutermebel.com

2. Изберете сгъваеми мебели
Претрупването на пространството е съществен риск. За да го намалите, заложете на сгъваеми мебели, чийто пълен потенциал можете да използвате, когато се наложи.

Фото: interiorsmall.ru

3. Обърнете внимание на мебелите на колела
Така ще си спестите усилията по преместването на мебелите. Лесно ще размествате и ще променяте конфигурациите, създавайки нова атмосфера и повече функционалност.

Фото: links-stroy.ru

4. Отдавайте предпочитание на леките решения
Масивните мебели вече са приоритет за част от населението. На пазара ще откриете богат избор на леки мебели, такива, които правят помещението едновременно удобно и красиво.

Фото: aranchii.com

5. Нека леглото/диванът са до прозореца
Така ще имате изобилие от естествена светлина. Когато пространството е ограничено, това е важно. Спалнята е желателно да се проветрява. Сложете я до прозореца. Второ, слънцето ще ви събужда сутрин и ще ставате бодри.

Фото: stroy-podskazka.ru

5 грешки в интериора, които отдалечават дома ви от идеалния Дойде време за ремонт?

6. Използвайте прегради за зониране
На пазара ще откриете интересни дизайнерски решения за прегради.

Фото: happymodern.ru

7. За разделяне на помещението можете да използвате и мебели
Ако пък преградите не ви допадат, заложете на мебели, които изпълняват същата функция. Зонирането е ясно – територия за сън, за работа и за почивка.

Фото: masters-tut.ru

8. Отделете внимание на осветлението
Осветлението е ключов елемент във всяко едно помещение, независимо колко е голямо.

Фото: lednews.lighting