За пореден път, в рамките на международния конкурс за дизайн jumpthegap®, Експо Баня София бе домакин на jumpthegap®(talk) среща, част от цикъла международни дискусии за архитектура и дизайн.

Хосеп Конгост, директор Дизайн и иновации в Roca, член на журито на международния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap® и Генчо Гоев, един от водещите съвременни дизайнери у нас, създател на Национална платформа за интериорен дизайн „Дибла”, споделиха професионален опит и дискутираха по въпроси за съвременния дизайн с млади български професионалисти.

Срещата в София бе и в подкрепа на младите дизайнери и архитекти, желаещи да участват в международния конкурс за дизайн jumpthegap ® . Домакините от Рока България представиха в детайли настоящото осмо издание на конкурса в търсене на банята на бъдещето.

С интересни примери и факти, от гледна точка на Roca като производител на продукти за баня с повече от век опит, Хосеп Конгост представи развитието на дизайна на банята или т.нар. от него Революция на това пространство. От чисто функционален дизайн на обекти, днес посоката е smart технологии в банята и интегриран дизайн на продукти и услуги. Най-важното е тези продукти и услуги да отговарят възможно най-точно на потребностите на хората, които ще ги ползват.

Как този дизайн оживява с продуктите в дома или общественото пространство представи Генчо Гоев. Той сподели своя опит на успешен интериорен дизайнер в България. Неговата гледна точка допълни дискусията и отново постави акцент върху въпроса „За кого се прави дизайн?“.

Опознаването на потребителя е водещо за добрия иновативен и успешен дизайн. Генчо Гоев също насърчи младите български дизайнери и архитекти да приемат предизвикателството за участие в осмото издание на международния конкурс jumpthegap ®.

„Най-трудното е да се синтезира идеята. Тя трябва се представи така, че да бъде разбрана от пръв поглед.“, сподели Хосеп Конгост за успешно участие в конкурса. За него още „вдъхновението за дизайна е навън, в света около нас.“ и „Конкурсът е за представяне на нови визионерски идеи, макар и неизпълними засега.“

Рока България подкрепя и пожелава успех на участниците в осмото издание на международния конкурс за дизайн jumpthegap® ! Не забравяйте – срокът за регистрация за участие в конкурса е 27 март, а наградният фонд за 8-ото издание на конкурса – 26 000 евро!