Как разбираме, че някой човек е известен? Когато всички говорят за него, а също и често търсим информация за този човек в Google.

Четвъртото издание на годишната класация на ESPN класира най-популярните спортисти в света на база данни от Google Trends. Изданието класира първите 100, след като анализира най-големите 800 имена в света на спорта от 78 държави.

Подреждането включва още спечелените пари от рекламни договори през последната година, както и почитателите на спортистите в социалните мрежи.

Кристиано Роналдо отново заема челното място, както и в предходните три издания на класацията. Футболистът на Ювентус се нареди пред Леброн Джеймс от Лос Анжелис Лейкърс и Лионел Меси от Барселона.

Роналдо е с индекс на търсене в Google от 100, а почитателите му в социалните мрежи вече достигат 148 млн. души. Звездата на Ювентус е спечелил 37 млн. долара от спонсорски договори в последните 12 месеца.

Как Ювентус печели от популярността на Роналдо в социалните медииПопулярността на 33-годишния футболист в социалните медии предполага, че той може би е ключът към това Ювентус да съкрати преднината на по-богатите конкуренти на клуба

Леброн Джеймс остава на втората позиция, както и в предходните три издания. Кралят, както често е наричан той, има доста по-слаб резултат от търсенията в Google – едва 47, но за сметка на това е спечелил 52 млн. долара от рекламни договори.

Джеймс разполага с 45.3 млн. почитатели в социалните мрежи.

Леброн Джеймс и неговите 765 млн. долараBleacher Report наскоро изчисли, че приходите в кариерата на звездата ще надхвърлят 1 млрд. долара

Третата позиция е за Лионел Меси, който разполага със 103.1 млн. почитатели, резултат от търсенето в най-популярната търсачка от 54 и 28 млн. долара доходи от рекламни контракти.

Как Лионел Меси печели и харчи милионите сиМеси печели по 223 013 долара средно на ден

В челото са още бразилската футболна звезда Неймар, ММА боецът Конър МакГрегър и тенис легендата Роджър Федерер.

Защо Конър Макгрегър всъщност не харчи много париДнес той има рекламни договори с Burger King, Beats by Dre, Monster Energy, David August, BSN, Anheuser-Busch, HiSmile и Betsafe

Топ 10 се допълва от индийския играч на крикет Вират Коли, испанския тенисист Рафаел Надал, баскетболиста Стеф Къри и голф легендата Тайгър Уудс.

Как Рафаел Надал печели и харчи милионите си?Прекрасният живот на един от най-добре платените спортисти в света

За съжаление, в топ 100 липсват български спортисти.