Съдебните битки на Крейг Райт стават все по-ожесточени.

Скандалният предприемач в сферата на дигиталните активи е завел дело в британски съд тази седмица, обвинявайки подкастъра Питър Маккормак за това, че пуснал лъжливи съобщения за него в Twitter през март и април.

Те са били свързани с твърдението на Райт, че той е създателят на криптовалутата биткойн под пседвонива Сатоши Накамото.

Райт настоява за 100 000 паунда (129 890 долара) обезщетение, както и за налагането на забрана на Маккормак да публикува подобни коментари в бъдеще.

Маккормак, който преди това е бил предупреден с писмо, обяви вчера, че е получил съдебната призовка, информира Bloomberg.

Райт също така е предупредил Виталик Бутерин - съосновател на криптовалутата етериум, че срещу него ще бъде заведено дело за клеветнически коментари. Друг предупреден е и анонимният потребител на Twitter Hodlonaut.

В отговор на предупрежденията на Райт, по-рано през седмицата най-голямата борса за криптовалути в света, Binance отписа криптовалутата Bitcoin SV, която Райт подкрепя.

След като стойността й първоначално падна рязко, криптовалутата поскъпва с 5% в последните 24 часа, според CoinMarketCap.com.