За част от хората богатството се измерва със спокойствие, чист въздух и/или био храни, които да предложат на близките си.

За други – важен е бизнесът, а за трети – колата и имотът. Независимо какво бихте поставили на една везна срещу неколкостотин хиляди лева или милион, този проект е за вас.

На специална церемония вчера в Лозен беше направена първа копка на проекта Резиденшъл Парк Лозен.

Освен че отговаря на желанията на все повече хора за живот извън столицата, той е и най-големият имотен проект в страната, обявен през настоящата 2019 г.

Това е поредният мащабен проект на немската компания „Линднер“ в България, след вече успешно реализираните проекти „Бизнес парк София“, „Резиденшъл парк София“ и др.

В първата част от проекта ще бъдат вложени 80 млн. лв., а цялостната инвестиция се оценява на около 300 млн. лв.

„Резиденшъл парк Лозен“ представлява жилищен комплекс с контролирана среда на достъп, намиращ се близо до село Лозен край София.

На първия етап ще бъдат построени 135 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, обществена зона с училище, детска градина, търговски и обществени сгради. Очаква се той да бъде напълно завършен след около 3 г.

За общо 111 от 135-те къщи вече има подписани договори, като останалите за продажба имоти са с площ от 160-180 кв. м до 500 кв. м

В процеса на строителство и експлоатация на новия проект ще се създадат около 500 работни места.

Главен изпълнител на проекта е „Линднер България“ ЕООД, а проектирането е дело на „Иво Петров Архитекти“ ООД.

Професионалните услуги по управление и поддръжка осигуряват допълнителна сигурност и удобство, гарантирайки качествена и перфектно поддържана среда на живот и повече свободно време за обитателите на комплекса.

До момента немската компания „Линднер“ е инвестирала над половин милиард лева в България.