Откриването на непознати дестинации диктува ритъма на читателите на T+L, определили най-добрите острови в света.

Не само че няколко острова правят своя дебют в тазгодишната класация, но и един от тях каца директно на първото място.

Благодарение на онези авантюристи, проучили дестинацията преди вас, всичко, което трябва да направите, е да изберете желания остров, на който да откриете личния си рай.

Всяка година, в рамките на проучването World’s Best Awards, Travel + Leisure моли читателите си да споделят своето мнение за градове, острови, круизни кораби, спа центрове, авиокомпании и други, въз основа на което се създават класациите на изданието.

Конкретно островите са оценени според техните исторически и природни забележителности, плажове, храна, приветливост, дейностите, които предлагат и други.

Гръцките острови отдавна са обичани от туристите заради тяхната природна красота, изискана храна и древна култура, а Санторини (№ 14 за тази година) редовно заема първите места в класацията на най-добрите острови.

Но три други гръцки парчета земя, заобиколени от вода и изпълнени с маслинови гори (Крит, № 7), с вулканични пейзажи (Милос, № 4) и богати на мрамор (Парос, № 11), също печелят позиции в подреждането за 2019 г., което прави Гърция най-представителната страна в него.

Ангуила (№6), определен за най-добрия карибски остров за трета поредна година, печели посетителите с гостоприемство и „хипнотични“ плажове. Заради невероятните си крайбрежия в класацията попадат и вечно популярният филипински остров Палаван (№ 2), както и любимите на младоженците Фиджи (№ 12), Бали (№ 3) и Малдиви (№ 5).

Вижте Топ 15 на най-добрите острови в света за 2019 г., определени от читателите на Travel + Leisure

15. Мауи, Хавай

Резултат: 88.32

14. Санторини, ГърцияРезултат: 88.53

13. Галапагоски острови, ЕквадорРезултат: 88.73

12. Острови ФиджиРезултат: 89.18

11. Парос, ГърцияРезултат: 89.37

Пропуснете Санторини и се отправете към тези гръцки острови Избегнете тълпите на популярния остров, за да се потопите в красотата на по-слабо известни места

10. Азорски острови, ПортугалияРезултат: 89.77

9. Ко Ланта, ТайландРезултат: 90.00

Ко Ланта – добре дошли на един от 7-те най-добри острови в света Всъщност, под това име се крие архипелаг, който се състои от 54 малки островчета, най-посещаваното от които е Ко Ланта Яй

8. Остров Кейп Бретон, Нова Скотия, КанадаРезултат: 90.06

7. Крит, ГърцияРезултат: 90.12

6. АнгуилаРезултат: 90.28

5. МалдивиРезултат: 90.48

4. Милос, ГърцияРезултат: 90.50

3. Бали, ИндонезияРезултат: 90.76

2. Палаван, ФилипиниРезултат: 90.87

1. Шри Ланка