Всички ние имаме бели дрехи в гардероба, които с течение на времето са придобили жълтеникъв оттенък.

Ако не ви се ще да ги изхвърляте, но не знаете как да ги накарате да заблестят отново, можем да ви помогнем.

Bright Side подбра пет естествени начина да избелите дрехите си, без да използвате вредни химикали или избелващи вещества.

1. Използвайте най-естествения избелващ препарат - слънцето

След като изперете дрехите си, ги оставете да съхнат на слънце. Неговите лъчи ще ги избелят без миризмата и опасностите от белината.

Ултравиолетовите лъчи на слънцето разрушават химическите връзки в петната, което води до избледняване на цвета. На същия принцип работят и химическите избелващи агенти.

2. Цитрусите също вършат работа

Лимоновият сок е отлична натурална белина, която може да придаде на вашите бели дрехи нов блясък. Смесете половин чаша лимонов сок с около четири литра гореща вода. Разбъркайте добре и накиснете дрехите в сместа за една нощ. След това ги изперете както обикновено.

Лимонов сок може да се използва и за отстраняване на петна от ръжда.

3. Добавете бял оцет при пране

Оцетът трябва да е най-добрият приятел на всяка домакиня. От избелване на дрехи и отстраняване на петна до ароматизатор, той има всевъзможни предназначения в домакинството.

За да избелите дрехите си, направете разтвор чрез смесване на 1/4 чаша лимонов сок с 1/2 чаша дестилиран бял оцет. Използвайте го като алтернатива на белината.

Ако дрехите ви миришат, добавете 1 чаша оцет в пералнята по време на последния цикъл на изплакване.

4. Сложете сода за хляб в пералнята

Содата за хляб (натриев бикарбонат) е химически много подобна на калцинираната сода (натриев карбонат), която се съдържа в перилните препарати и следователно може да се използва по подобен начин. Тя е и естествен дезодорант, така че дрехите ви не само ще са по-ярки, но и ще бъдат свежи.

Содата за хляб, освен това, е лек антисептик, така че дрехите и пералната ви машина ще бъдат защитени от бактерии.

Край на чистенето през уикенда с пет прости всекидневни задачиПрекарвате ли всяка неделя в чистене? Върнете си уикенда за почивка, като добавите тези прости задачи към ежедневието

5. Използвайте естествени перилни препарати

Те са съставени от ензими на растителна основа и естествени минерали, като чистят толкова ефективно, колкото и техните синтетични братя и сестри. Освен това са много по-щадящи към тъканите и могат да удължават живота на любимите ви дрехи.

Най-добрата част - те са биоразградими и не замърсяват околната среда, за разлика от нормалните детергенти, които използваме.