Запознайте се с двойката, която е толкова запалена по опазването на дивата природа, че води дъщеря си на първото й сафари на едва шест месеца.

35-годишната доктор Натали Бърард-Лукас и фотографът на дива природа Уил Бърард-Лукас, също на 35 години, се срещат през 2002 г., докато и двамата учат в Лондон, като ги свързва любовта към пътуванията им.

Те сключват брак през 2010 г. и след мечтания меден месец в Замбия, Натали получава предложение да работи в болница в страната.

Двойката прави крачката, като Уил успява да превърне фотографското си хоби в кариера, като често посещава националния парк, за да снима дивата природа, посочва Daily Mail.

Въпреки 30-часовите смени на Натали и простия им начин на живот, те са щастливи.

„Изпитвах известно притеснение, когато напуснах удобната си работа и се изнервих, защото не знаех какво да очаквам от болницата в Замбия.

Дадоха ни малка, но прекрасна къща на територията на болницата в малко селце, наречено Катете, на седем часа от столицата. Най-близкият супермаркет беше на повече от час, но наблизо имаше някои магазини за основни стоки.

Токът често прекъсваше, нямаше интернет и топла вода, използвахме стара вана без душ. Но от това, което може да изглежда като предизвикателства, имаше прекрасни ползи. Животът беше по-прост."

Тайни места от цял святЗа всеки, който има приключенски дух...

След като ангажиментът на Натали приключва, те се местят обратно в Бъкингамшир, където започват да мислят за създаване на семейство.

Дъщеря им Роузи се ражда през 2015 г. и те предприемат пътувания по време на отпуска по майчинство на Натали, като бебето се впуска в първото си сафари в Замбия, когато е едва на шест месеца.

През 2017 г. се ражда Бенджи, който отива на първото си сафари на девет месеца, където се запознава с дивата природа в продължение на два месеца.

„И двете ни деца са родени във Великобритания, но ние ги запознахме със сафаритата рано. Наистина вярвам, че повечето деца ще бъдат очаровани и поразени от страховитите африкански слонове, минаващи покрай колата, или глутниците бабуини, играещи в дървета.

Децата обичат да клечат в праха и да наблюдават по-малките неща, като бръмбари, жаби и хамелеони. Получават цялото ни внимание по време на сафари, така че това ни обединява като семейство. Изключваме се от външния свят и се настройваме един към друг. "

Сега Натали работи като личен лекар, което й дава възможност да отделя продължителни периоди за пътуване.

Тя започва да споделя снимки на семейството си на сафари в Instagram, като се надява, че по този начин ще накара повече хора да се включат в опазването на дивата природа.

Семейството в момента е в Кения, като Уил продължава с проектите си за дивата природа, а Натали не е изключила напълно възможността да се преместят в Африка по-дългосрочно.

„Животът в Замбия ме промени. Това ме накара да се чувствам благодарна за това, което имам, и разбрах, че животът е кратък. Разбрах, че имам голям късмет и малко неща не могат да се преодолеят с позитивност и упорит труд.

Докато много хора в селските райони на Замбия или Кения живеят в затруднение, в сравнение с тези в Бъкингамшир, те имат мрежа за подкрепа и се грижат за ближните си по начин, по който ние в Обединеното кралство не го правим.“

Тя допълва: „Разбрахме, че съдбата на много застрашени животни днес ще почива в ръцете на поколението на нашите деца. Ако изображенията на децата ми могат да помогнат да вдъхновя други семейства да се включат в опазването на дивата природа, тогава всичко това ще си струва.“