Обединена българска банка представи нови функционалности в мобилното банкиране ОББ Мобайл, сред които увеличаване на предварително одобрен лимит по кредитна карта за физически лица, кредитен калкулатор, изпращане на обратна връзка.

Увеличаването на лимит по кредитна карта става изцяло дигитализирано и в реално време през мобилното приложение като не изисква посещение в клон на банката, а клиентът може веднага да се възползва от актуализираните параметри на кредита.

Всичко се случва в обновено меню на мобилното приложение, в което клиентите могат да открият специално предназначени за тях оферти или бързо и удобно да извършват основни активни и пасивни банкови операции.

Другата нова функционалност, която намират в меню Заявки, Кредитен калкулатор, им дава възможност да изчислят дължима вноска по посочена от тях сума на кредит. Изборът на срок и сума удобно се променят с придвижване на слайдер на екрана, като е възможно и ръчно въвеждане.

Сред новите удобства са още възможността да се сканира цял документ, стига той да е в PDF формат. Клиентът може да сподели документа с ОББ Мобайл, да сканира IBAN, сума и основание и сканираната информация да послужи за извършването на левов превод. Изпращането на обратна връзка към ОББ Мобайл също е добавено в улеснение на потребителите.

Чрез съобщение към ОББ през ОББ Мобайл те могат да изпращат своите мнения и препоръки със съдържание до 4000 символа. В мобилното приложение връзката с Контактен център е изведена на по-видно и удобно за достъпване място, в меню Повече.

Близо 20% от използващите мобилно банкиране казват, че го използват ежедневно, а ползвателите на ОББ Мобайл са се увеличили с повече от 30% от началото на годината.

„Зад статистиката прозира ясната тенденция потребителите да търсят и ползват услуги изцяло онлайн и в движение. Затова решихме не само да следим тенденциите, но и да ги поведем. Предстоят и други нововъведения в мобилното банкиране ОББ Мобайл до края на годината, които да направят потребителското преживяване възможно изцяло дигитално за основни банкови операции“, сподели Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ.

„Проучваният ни показват, че 59% от ползващите мобилно банкиране плащат битовите си сметки през него, а близо половината правят трансакции по сметки и плащат данъци през мобилното си устройство.

Вярваме, че мобилното банкиране има много по-голям неразгърнат потенциал за изцяло дигитални активни операции, стига да се дадат такива възможности на потребителите. Само така банките ще продължат да бъдат конкурентни и актуални сред бързо-дигитализиращите се услуги от всякакво естество“, допълни още той.