Disney Cruise Line обяви на D23 Expo, че разработва втори частен остров, подобен на Castaway Cay, съобщава T+L.

Lighthouse Point - новото бахамско пристанище на Disney Cruise Line, ще бъде разположено на остров Eleuthera и ще отдаде почит на карибската музика, изкуство и храна, като същевременно подчертае усилията за опазване на природата чрез Disney Conservation Fund.

Голяма новина е, че Disney Cruise Line добавя нов оазис към бъдещите си ваканции, но за много фенове на Disney участието на инженера Джо Роуд е още по-важно. То сигнализира, че най-новият остров на компанията не е просто изключително пристанище, а ще си струва да резервирате цяла ваканция на него.

Джо Роуд е известен с това, че превръща всеки проект на Disney в злато, като има дълга кариера в Walt Disney Imagineering.

На D23 Expo 2019 стана ясно, че Lighthouse Point не е някаква реплика на стар бахамски град, нито пиратска фантазия, а пейзаж-мечта за приключения край морето, където изкуството и природата се съчетават с магията на Disney, създавайки неповторима дестинация.

Смятано за „морски приключенски лагер“, това ново пристанище на круизната линия на компанията ще почете местните музика, храна и култура, като разказва не само историята на острова, но най-вече на неговите хора.

18 интересни факта за частния остров на DisneyТой е достъпен само за пътуващите по круизната линия на Disney

Lighthouse Point ще бъде създаден в сътрудничество с местни занаятчии и музиканти и ще черпи вдъхновение от местните традиции, като Junkanoo - пъстър карибски празник с костюми.

Строителството на новото пристанище може да започне още през следващата година, като потенциално може да приключи в края на 2022 или 2023 г.