Вероятно никой не би оспорил факта, че има хора, които обичат да се придържат към плановете си, без значение какво им струва това. Но, както се казва, когато човекът планира, Господ се смее.

И въпреки своите убеждения, вероятно всички можем да открием красота в изненадите, които животът ни поднася.

Британското семейство, за което ще ви разкажем, вероятно се е сблъскало с доста повече от тях, особено що се отнася до родителството.

Защо японските деца са най-здравите в света?Вижте седем принципа, които можете да заимствате от тях

След като преди две години ражда най-малкия си син с доста необичайното име Ротагайд, Алексис Брет се превръща в първата майка във Великобритания, която отглежда 10 момчета, дошли на бял свят едно след друго. Жената смята, че семейството й е пълно.

Но по-късно се оказва, че животът е планирал малка изненада за нея и голямата й фамилия - ново попълнение. В резултат на това, само преди няколко седмици тя стана майка за 11-и път точно на 39 години. През последните 18 години от живота си тя е прекарала бременна повече от 8 години и е много щастлива с голямото си семейство.

След дългата поредица от момчета, Алексис най-накрая ражда момиченце и решава да му даде името Камерън, посочва Bored Panda. Щастливите родители казват, че малката дама доста променя семейната динамика, като всички нейни братя много внимават да не будят малката си сестра и като цяло се държат по-добре.

Това със сигурност носи много радост на родителите им, които казват, че тази последна бременност е била непланирана, а те са очаквали, че ще имат още едно момче. „Няма да има повече. Това казах и миналия път, но сега наистина го имам предвид. Обичам семейството си такова, каквото е в момента," казва Алексис.

Семейството е свикнало със злонамерени коментари. „Някои хора смятат, че печелим от децата, но това не е така. Дейвид има добра работа, което означава, че ние дори не отговаряме на условията за пълно обезщетение за дете,” покочва госпожа Брет.

Съпругът й е машинист и обикновено напуска къщата около 5:30 часа сутринта, оставяйки жена си да използва малкото спокойно време, преди децата да се събудят, за да се наслади на душ и чаша кафе.

Въпреки че животът на майката с 11 деца не е лесен, тъй като тя трябва да пере 49 пъти седмично и да чисти с прахосмукачка 7 пъти дневно, Алексис планира да се върне на работа като инструктор по фитнес на непълно работно време след няколко седмици.

Разбира се, не всичко в живота е розово и Алексис признава, че понякога със съпруга йДейвид се питат „Какво направихме“, но децата винаги измислят нещо изненадващо, стапящо сърцата на родителите им, като правят всичко това, в крайна сметка, да си струва.