Замисляли ли сте се как знаменитостите винаги изглеждат зашеметяващо, независимо от възрастта или неприятностите, които имат?

Истината е, че те разполагат с армия от лични експерти по красота, които се грижат за тях.

Основите на ефективната грижа обаче са прости и достъпни за всеки. Ето някои от тях:

1. Не пренебрегвайте предимствата на слънцезащитния крем

Красивата и здрава кожа не може да се постигне без редовна употреба на слънцезащитен крем. Дори и през зимата е желателно да използвате крем със SPF не по-малко от 30.

2. Не пресушавайте кожата си, ако имате възпаление

Повечето кремове срещу петна съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата и увеличава производството на себум. Алкохолът действа по сходен начин, което означава, че няма да се отървете от възпалението.

Дерматолози препоръчват да се насочите към ексфолиране със салицилова или млечна киселина и почистващи маски с глина.

3. Не забравяйте шията

Шията е тази част от тялото на жената, която показва възрастта осезателно. Ето защо е добре да се грижите добре за нея. Кожата тук е тънка и изисква деликатни грижи точно толкова, колкото и лицето ви.

4. Втрийте кубче лед в кожата си

Дерматологът д-р Ава Шамбан съветва да натриете лицето си с кубче лед за няколко секунди, за да предотвратите посърналия вид на кожата. Този прост трик стимулира кръвообращението и ви кара да засияете.

5. Внимавайте как съхранявате козметиката

Не е добра идея да държите козметиката в банята, защото топлият и влажен въздух ще доведе до по-бързото й разваляне. Според експерти кремовете за лице, както и козметика, която използвате често, трябва да се съхранява в хладилника.

6. Поддържайте всичко, което докосва кожата ви, чисто

Никога не трябва да докосвате лицето си с мръсни ръце. Сменяйте калъфките на възглавниците поне веднъж седмично, ако имате суха или нормална кожа, или веднъж на три дни, ако кожата ви е мазна. Почиствайте екрана на вашия смартфон всеки ден.

7. Не използвайте скраб и гъби за лице, особено ако сте предразположени към акне

Никога не използвайте абразивни продукти за грижа за кожата (ексфолианти, гъби, четки), ако имате акне: това води до възпаление. Всеки тип кожа се нуждае от деликатно почистване без сапун, а за да намалите зачервяването и възпалението, нанесете вода и аспирин паста върху пъпките.

8. Масажът на лицето ще ви помогне да се отървете от кръгове под очите

Лимфен дренажен масаж е най-доброто решение срещу кръгове под очите. Процедурата стимулира лимфния поток, кожата се изглажда и "торбичките" изчезват. Освен това можете да го направите у дома - не е трудно да се научите.

9. Внимавайте за ръцете си

Ръцете изискват толкова грижи, колкото шията, защото кожата там е тънка и нежна. Чистете с ръкавици и редовно овлажнявайте кожата с крем.

10. Почиствайте старателно кожата си

Никога не трябва да си лягате с грим. Ако правите това, ще се окажете със запушени пори и възпаления. Колкото и просто да звучи, много жени пренебрегват този съвет.

11. Винаги сваляйте сутиена си преди лягане

Колкото и да сте уморени преди сън, не спете със сутиена си. Той, особено ако е стегнат или с банели, спира кръвообращението, което води до здравословни проблеми. Освен това причинява дразнене на кожата и дискомфорт.