Поп звездата Тейлър Суифт и Кание Уест са най-добре платените музикални изпълнители, става ясно от новата класация на сп. Forbes.

Суифт оглавява класацията за втори път в последните 5 години, след като за последните 12 месеца успя да спечели 185 млн. долара. Доходите ѝ основно се формират от рекламни договори, световно турни, както и други ангажименти.

Уест от своя страна се нарежда на втора позиция, като добави към сметките си 150 млн. долара, най-вече благодарение на силните продажби на серията му спортни обувки Yeezy.

Само още двама изпълнители преминаха границата от 100 млн. долара за 12 месеца. Британският певец Ед Шийрън успя да спечели 110 млн. долара, а калифорнийската рок банда The Eagles отчете постъпления от точно 100 млн. долара от ангажиментите си.

Следват Елтън Джон с 84 млн. долара, както и Джей Зи и Бионсе, които си поделят 6-а позиция с по 81 млн. долара.

Ед Шийрън може да стане милиардер преди да навърши 30 г.Приходите на 28-годишния певец от турнето Divide се смята, че са достигнали 493 млн. паунда (560 млн. евро). Турнето продължава и се очаква в следващите няколко месеца те да се увеличат с още 100 млн. паунда

Топ 10 се допълва от Дрейк и Диди, спечелили 75 и 70 млн. долара, както и Металика, чиито доходи възлязоха на 68.5 млн. долара.

Десетте най-добре платени музикални изпълнители отчитат приходи от 886 млн. долара за периода от юни 2018 г. до юни 2019 г., посочват още от сп. Forbes.

Сред топ 40 на новото подреждане подадат и деветима дебютанти, сред които поп групата BTS, Ариана Гранде и хип хип триото от Мигос.

Последните диверсифицираха приходи си от музикалната сцена с производството на своя марка коняк.

„Рапирам за пиенето на алкохол в клубовете, но те си купуват бутилки“, казва по този повод един от основателите на Мигос Куаво. „Ето защо е добре да притежаваме час от собствеността на някоя марка алкохол“.