За 18-и пореден път Националният конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА" направи преглед на най-хубавите сгради в България, реализирани през изминаващата година. Това е най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас.

30-членното жури, съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и водещи компании от бизнеса, с председател зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, единодушно присъди първа награда в категорията „Жилищни сгради и комплекси до 10 000 кв.м. РЗП“ на комплекс Корал Резиденс – Варна.

Впечатляващият комплекс от затворен тип във варненския район „Бриз“ е изграден от инвеститора „Планекс Инвест“, с проектант – арх. Мартин Христов, а конструктор е – инж. Веселин Първанов – и спечели сред над 60 участници в осемнадесетото издание на престижния конкурс

Комплекс „Корал Резиденс“ се състои от две нискоетажни сгради, ориентирани на югоизток. Фасадата е с уникален дизайн, следващ структурата на естествения корал, а почти всички апартаменти имат южно изложение и морска панорама.

„Благодаря на авторитетното жури за високата оценка. Корал Резиденс е интелигентен проект, иновативен като дизайн и детайли и близък до другите ни проекти като среда и усещане за живот. Без да се натрапва, той впечатлява и се различава, защото е изпълнен с логиката на природните форми, преосмислени и стилизирани като пропорции и графични елементи, които са приятни за възприемане“.

„По отношение на архитектурата и дизайна се стремим хората да са щастливи и да им е приятно, че живеят точно в тази сграда, да са доволни от избора си. Проектите ни са успешни и харесвани и благодарение на това, че постоянно имаме „обратна връзка“ с клиентите, правим анализ на техните желания и забележки и се стараем да „надграждаме“ непрекъснато над това, което вече сме постигнали.

Благодаря на екипа на „Планекс Инвест“, на проектантите, на журито, на всички наши партньори и клиенти“ – каза на официалната церемония за връчване на статуетката „СГРАДА НА ГОДИНАТА“ управителят на „Планекс Инвест“ инж. Пламен Андреев.

Преди три години комплексът „Акварел Резиденс“ на „Планекс Инвест“ спечели също първа награда в категория „Жилищни комплекси“ на конкурса „Сграда на годината“ 2016.

Повече за „Корал Резиденс“ вижте на: www.RealtyPlanex.com