Тамара Екълстоун - дъщерята на бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун, е станала жертва на обир, като крадци са задигнали от дома й в Лондон бижута на обща стойност 64 млн. долара.

Говорител посочва, че 35-годишната Екълстоун е „ядосаната и потресена”, че крадците са успели да преминат както през 24-часовите патрули по улицата, така и през частната охранителна система в имота, предава Reuters.

Втората дъщеря на бившия шеф на Формула 1 живее на улица Kensington Palace Gardens, където се намират и рециденциите на посланиците на Русия и Франция, като в близост е и имот, обитаван от принц Уилям и неговата съпруга Кейт.

Средната цена на имотите по въпросната улица възлиза на 36.5 млн. паунда, по данни на онлайн портала Zoopla, като полицейското присъствие в този регион е денонощно.

Жълтото издание The Sun предава, че Екълстоун, която се подвизава като модел във Великобритания, точно е напуснала страната за коледните празници, когато крадците проникнали в имота през градината, задигайки бижута от сейфове, скрити в спланята на милиардерската щерка.

„Мога с тъга да потвърдя, че е имало проникване в дома на Екълстоун – Рутланд”, казва говорителят, имайки предвид съпруга на дамата Джей Рутланд.

„Вътрешната охрана си сътрудничи с полицията по този въпрос. Тамара и смейството й са добре, но очевидно са ядосани и потресени от индицента”, добавя говорителят.

Като на кино: Задигнаха шведски кралски бижута с моторна лодкаЛовки крадци задигнаха кралски артефакти от шведска катедрала

Полицията не потвърждава никакви конкретни детайли, но разкрива, че са получили сигнал за обир в Западен Лондон малко след 23:00 часа в петък.

„Полицаите се отзоваха. Беше докладвано, че бижута с висока стойност са откраднати. Няма арести, Разследването продължава”, посочват от полицията.