В последно време Джеф Безос пазарува по начин, който подхожда на най-богатия човек в света.

Основателят на Amazon.com Inc. се е споразумял да плати 165 млн. долара за имение в Бевърли хилс, разположено на площ от 9 акра, информира Bloomberg, позовавайки се на запознат източник. Сделката ще постави рекорд за най-скъп жилищен имот в района на Лос Анджелис.

Имотът, който е проектиран за холивудския филмов титан Джак Уорнър през 30-те години на миналия век, беше описан от Architectural Digest през 1992 г. като “типичното имение на магнат”. Освен всичко друго, то разполага и със собствено игрище за голф с девет дупки.

Новината за сделката идва само няколко дни, след като стана ясно, че Безос е продал акции на Amazon за 4.1 млрд. долара и е навлязъл на пазара на произведения на изкуството.

Смята се, че Безос е поставил рекорд за твореца Ед Руша, купувайки негова картина на търг на Christie’s за 52.5 млн. долара. Той също така е платил 18.5 млн. долара за платно на Кери Джеймс Маршал.

Бившето имение на Уорнър беше собственост на музикалния магнат Дейвид Гефен от 1990 г., когато той плаща за него 47.5 млн. долара. Миналото лято Безос беше на мегаяхтата на Гефен с приятелката си Лорън Санчес и бившия главен изпълнителен директор на Goldman Sachs Group Inc. Лойд Бленкфайн.

Това е нещо като промяна в стила на 56-годишния Безос, чийто личен живот често е източник на медийни заглавия, откакто се разведе със съпругата му Маккензи Безос през 2019 г.

Той се появява на червения килим на различни събития със Санчес и дори се забърка в геополитически скандали след обвиненията, че престолонаследникът на Саудитска Арабия е участвал в хакването на телефона му.

Безос е търсел имение от няколко месеца, според двама имотни агенти. През януари имотният експерт Джош Флаг заяви, че “получавал обаждане поне по веднъж в месеца от различни агенти, които го питали дали има нещо.”

Покупката на Безос е поредната мегасделка при луксозните имоти от началото на 2019 г. насам. Основателят на Citadel Кен Грифин похарчи рекордните 238 млн. долара за пентхаус апартамент в Ню Йорк.

През декември Локлън Мърдок, син на медийния магнат Рупърт Мърдок, пък плати рекордните за Калифорния тогава около 150 млн. долара за имение в Бел Еър. Хеджфонд милиардерът Стивън Шонфелд и неговата съпруга Брук сключиха сделка на стойност 111 млн. долара за имение в Палм бийч, Флорида.

Имотната империя на Безос вече включва жилища на двете щатски крайбрежия, в това число и имението му в столицата Вашингтон. Той също така притежава 170 000 хектара земя в Тексас.

В крайна сметка, Безос може да си позволи всичко това. Дори и след развода, неговото състояние възлиза на 131.9 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Реално погледнато, Безос купува най-скъпото имение в Лос Анджелис с 0.12% от своето състояние. Това е все едно да похарчите 75 долара за къща, ако годишната ви заплата е 60 000 долара, според The Verge.