Като част от мерките за облекчаване на ежедневието и финансовата тежест на клиентите си в настоящото извънредно положение, ОББ - част от белгийската KBC Груп, предлага решение за всички клиенти с кредитни карти от банката.

Ако клиентите на банката, с кредитни карти желаят да направят покупки над 100 лв. и да разсрочат плащането на 12 месечни вноски, то в периода до 31 май те могат да го направят без такса и без лихва.

Опцията е позната на повечето клиенти, които ползват онлайн или мобилното банкиране.

Може да се направи отвсякъде с няколко клика през ОББ Онлайн или ОББ Мобайл, или с едно обаждане в Центъра за обслужване на клиенти на ОББ на телефон 0700 117 17 или *7171.

„Желанието на банката е да сме максимално гъвкави спрямо проблемите на клиентите си и да предлагаме решения, които ще улесняват бита на клиентите и ще ги предпазват от влизане в спирала на финансова зависимост“, коментира Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп за България.

„Разплащанията с кредитни карти са изключително популярни и много от клиентите ни ги практикуват ежедневно, затова мислим, че това наше решение ще се приеме добре от тях. Отново напомняме, че мобилното банкиране е едно чудесно решение за разплащания и финансови операции от уюта на дома, където сме призовани да стоим“, каза в заключение Петър Андронов.