Пандемията от коронавирус далеч не е приключила, но някои американски щати решиха да вдигнат ограниченията. Джорджия бе първият щат, който разхлаби мерките като бизнеси като фитнеси и фризьорски салони отвориха в петък. Мичиган ще го последва, след като там имаше протести на граждани.

Повторното отваряне притеснява някои граждани, медицински лица и ръководители, но един жител на Флорида е посветен на това да направи каквото може, за изглаждането на кривата.

Адвокатът Даниел Улфелдер казва, че ще обикаля облечен като смъртта плажовете в щата на 1 май, за да напомня на своите съграждани от Флорида да си стоят у дома.

Това не е първият случай, в който Улфелдер изрязява своите опасения относно плажовете на Флорида. Миналата година той влезе в спор с бившия губернатор на Арканзас Майк Хъкаби, който разполага с крайбрежен имот във Флорида. От целия спор Улфелдер увеличи броя на последователите си в Twitter със 100 000.

Улфелдер също така използва „обиколката си като смъртта“ за да набира средства за демократи, които се борят за ръководни постове тази година, пише Mashable.

Забравете за лятна почивка. Където и да било по светаНяма никакви сигнали за това, че забраните за пътуване ще бъдат отменени

Целта на кампанията е 20 000 долара, като според Business Insider, той вече е набрал над 5 000 долара.