Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че ролята на екипа за борба с коронавируса към Белия дом постепенно ще намалява, а вицепрезидентът Майк Пенс, каза че той може да бъде разформирован до седмици.

"Връщаме си страната обратно," заяви Тръмп по време на посещение на завод за производство на маски в щата Аризона.

Новите потвърдени случаи на ден в САЩ в момента надхвърлят 20 000, а смъртните случаи са над 1 000 ежедневно.

Здравни ръководители в САЩ обаче предупреждават, че вирусът може да се разпространи с отварянето на компаниите, пише BBC.

В САЩ в момента има над 1.2 милиона потвърдени случаи на коронавирус и 70 000 починали, според данни на университета Джонс Хопкинс.

Вицепрезидентът на САЩ с нелепо обяснение за това, че няма маскаМайк Пенс стана обект на критики след като не сложи маска по време на визита в болница

По време на посещението си в завода във Финикс, след като преди това седмици наред не бе напускал Белия дом, Тръмп заяви пред журналисти: "Майк Пенс и щабът свършиха страхотна работа, но сега вече гледаме на нещата под друга форма и тя е свързана с безопасността и отварянето на икономиката. Вероятно ще създадем нов екип за това."

Президентът, който носеше очила, но не и маска по време на посещението си, бе запитан дали "мисията е изпълнена ", но отговори: "Никак даже. Мисията ще бъде изпълнена, когато всичко свърши."