Служителите на социалната мрежа Twitter може никога да не се върнат в офисите си, съобщава BBC.

Базираната в Сан Франциско компания е толкова доволна от работата от вкъщи на нейните около 5000 служители, които работят дистанционно от март, че може да запази това положение и след като светът се справи с глобалната пандемия от коронавирус.

Разбира се, това ще важи за работници, чиито позиции позволяват подобен режим на работа.

“Последните няколко месеца доказаха, че можем да направим тази промяна. Ако нашите служители са на позиция или ситуация, която им позволява да работят от дома и те искат да продължат да го правят завинаги, ние ще им позволим”, заяви изпълнителният директор на компанията Джак Дорси в имейл до служителите.

За онези, които не могат постоянно да работят от домовете си, Twitter вероятно ще отвори офисите си до края на годината, но не преди септември.

Компанията има 35 офиса по целия свят.

Ще бъдат ли безопасни офисите, когато се върнем в тях?На милиони хора им предстои да се върнат на работните си места, но много от тях се притесняват доколко безопасни ще бъдат офисите в условията на все още продължаващата световна пандемия

Американските технологични гиганти Facebook и Google също обявиха, че ще позволят на своите служители да работят от вкъщи до края на годината.

Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай заяви, че служителите, които искат да се върнат на работа в офиса, ще могат да го направят през юли при засилени противоепидемични мерки.

Facebook пък се подготвя за отваряне на офис пространствата си на 6 юли.