Представители на част от най-големите банки в страната ще са сред лекторите на 11-ото издание на финансовия форум Шумът на парите.

Дискусията ще се проведе на 11 юни с начален час 9.00 и ще се излъчва на живо на Profit.bg, на фейсбук страницата ни и в YouTube.

Вече са потвърдили участие изпълнителният директор на Пощенска банка Асен Ягодин и Екатерина Кирилова, член на УС и главен търговски директор на УниКредит Консюмър Файненс.

Сред лекторите са и Кристоф Де Мил, член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, изпълнителен директор Финанси и иновационен лидер на Обединена Българска Банка, София Касидова, съветник на Управителния съвет на ББР с ресор „Стратегическо развитие и планиране“ и Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

Константин Джелебов, съосновател и главен изпълнителен директор на Phyre ще ни информира за новостите при дигиталните портфейли.

Изпълнителният директор на Кредит Център Тихомир Тошев ще е модератор на дискусията.

Ето и по-важните теми, на които ще получим отговори на 11 юни:

  • Лихвите в България по ипотечните и потребителските кредити са по-ниски, в сравнение с тези в Унгария, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция – на какво се дължи това и има ли рискове?
  • Лев или евро след кандидатстването за чакалнята на еврозоната – каква е позицията на банките? Ще спечелят или ще загубят кредитополучателите и вложителите в левове?
  • Пазарът на недвижими имоти - накъде отива и какъв реален спад на цените на жилищните имоти очакват през 2020 г. банкерите?
  • Консолидацията в банковия сектор – ще продължи ли и става ли по-наложителна в настоящата ситуация?
  • Отрицателни лихви по депозитите – възможно ли е да ги видим у нас?
  • В последните години станахме свидетели на ръстове на кредитирането от над 10% - ще се промени ли тази тенденция през 2020 г.?
  • Neobanks срещу финтех компаниите – какви са приликите и разликите и какво да очакваме от банките в тази все по-конкурентна среда?
  • Кредитните карти – защо все още в България те не се ползват активно и може ли кризата с коронавируса да промени това, след като повечето интернет магазини бележат ръст в продажбите?
  • Шумът на парите 2020 се осъществява с подкрепата на Обединена Българска банка, Алкомет, eMAG, Opel, Димитър Маджаров, Сирма Солюшънс, Пощенска банка, Капман и MTF SOFIA, Уникредит Булбанк, Mastercard, Българска банка за развитие, Amundi, А1 България, SuperCredit, TBI Банк, Индустриален Холдинг България, Paraflow и HP.

    Организационен партньор на събитието е агенцията за PR и маркетингови услуги Well Done.