Политическите партии ГЕРБ и БСП ще получат актове заради неспазване на мерките срещу коронавируса, въведени у нас.

Това съобщи на извънреден брифинг членът на Националния оперативен щаб и национален здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„За да не бъдем обвинявани, че правим някакъв подборен контрол, решението - и на министъра, и на РЗИ, е да ги глобим с максималната сума от 3000 лв за това, че са допуснали масови събирания на много хора на закрито без спазване на отстояние и носене на маски", заяви той.

В резултат на това има заразени хора, подчерта Кунчев, като уточни, че става въпрос за Янаки Стоилов, който е с положителен тест. Предстои всички членове на Националния съвет на БСП да бъдат тествани.

Стоилов е участвал в две масови партийни мероприятия - пленум на Националния съвет на „Позитано“ 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София.

Голям брой членове на ГЕРБ пък се събраха на пресконференция в НДК, заради което вероятно е глобата, оповестена от властите.

Ще бъде глобена управата и на националния стадион „Васил Левски”, тъй като процентът за максимална заетост по време на срещата Левски-ЦСКА е спазен, но хората са били струпани на едно място.