Като социални същества по природа, хората обичат да прекарват време със свои близки и познати не само в уюта на дома, но и навън в приятен ресторант или бар.

Все по-често събиранията в заведения са свързани с проследяване на живо на големи събития от света на спорта, киното, политиката и дори риалити програмите.

Скорошно проучване от изследователския институт Directv в САЩ показва, че 82% от населението биха гледали телевизия в работни дни между 18 и 21 ч., а 31% заявяват, че е много вероятно да гледат телевизия в заведение по същото време.

Доколко това е валидно за българските потребители няма точни данни, но едно е сигурно - ако ресторантите или баровете предлагат и ТВ съдържание на своите гости, те са още по-привлекателни за своите клиенти.

Като дигитална компания, която подкрепя развитието на българския бизнес, А1 стартира две нови специализирани услуги, насочени към секторите, работещи с клиенти – Дигитално радио и Бизнес телевизия.

С двете нови услуги от А1, мениджърите са спокойни, че използват лицензирано музикално и телевизионно съдържание, с което да създадат специално отношение и атмосфера за своите гости.

Услугите са специално разработени за компаниите в сферата на услугите и туризма

Мениджърите могат да избират от няколко различни телевизионни пакета с разнообразно новинарско, развлекателно, музикално или спортно, българско и чуждоезично ТВ съдържание в над 80 телевизионни канала с права за публично излъчване, за да предоставят пълна палитра от информация и развлечение за своите клиенти и гости.

Доверявайки се на Бизнес телевизия и Дигитално радио от А1, фирмите могат да се съсредоточат върху развитието на своя основен бизнес, без да навлизат в странични административни дейности за уреждане на правата за публично излъчване.

Друго предимство е, че двете услуги се обезпечават технически от доставчика и не е необходимо бизнесите да предвиждат специализиран персонал.

Управителите на хотели, например, имат възможност да изберат различна комбинация от ТВ пакети за стаите и друга комбинация - за ресторанта на обекта. Така могат да бъдат сигурни, че съдържанието е съобразено с предпочитанията на гостите.

Едни от най-гледаните спортни събития

Спортните събития винаги привличат сериозен зрителски интерес. Неслучайно трудно може да се намери свободна маса в заведение по време на срещите на някои от най-големите световни спортни турнири.

В отговор на това, А1 предлага няколко спортни пакета към своята Бизнес телевизия. Те включват излъчвания на разнообразно съдържание, включително преки предавания на футболни двубои от УЕФА Шампионска лига, Ла Лига, италианското първенство (Серия А), Копа Либертадорес, Копа Судамерикана и други.

Почитателите на тениса също биха останали доволни, тъй като специалният пакет MAX Sport Plus включва преки предавания от тенис турнири от сериите ATP Masters 1000 и ATP World Tour 500. ТВ пакетът включва и преки предавания на ММА двубои от сериите UFC, където бойци от цял свят мерят сили.

Дигитално радио от А1 е ефективен маркетингов канал

Дигиталното радио от А1 намира приложение в търговските обекти, хотели, спортни зали, кафенета и много други. С тази специализирана услуга мениджърите могат да са сигурни, че с предоставената технология ще осигурят отлична атмосфера за своите посетители. А1 използва платформата URBO, в партньорство с Медиа 35, като стрийминг услугата не се влияе от интернет връзката.

Дигитално радио от А1 предоставя и възможност за създаване на собствени плейлисти. По този начин всеки управител може да получи индивидуални списъци с музика, отговаряща на предпочитанията на посетителите на обекта, събитията, които се провеждат, или собствените си предпочитания. Към музикалната програма могат да бъдат добавени и рекламни анонси с маркетингова насоченост, които допълнително да допринесат за развитието на бизнеса.

Пълно техническо обезпечаване от А1

И за двете услуги А1 може да осигури цялото техническо обезпечаване, в зависимост от индивидуалните предпочитания и особеностите на обекта. В допълнение, за потребителите на Бизнес телевизия, освен необходимите приемници за услугата, технологичната компания може да осигури и различни модели телевизори, които са разработени специално за нуждите на бизнеси, насочени към хотелиерството, ресторантьорството, търговията и туризма.

Създаването на приятна атмосфера за всеки търговски обект, ресторант, хотел или спортна зала е от изключително важно значение не само за комфорта на клиентите, но и за повишаване на посещаемостта в бъдеще.