След месеци на глобална карантина, предизвикана от пандемията от COVID-19, парковете и зоологическите градини започват постепенно да отварят врати и да приветстват посетители.

Тъй като хората все още са много предпазливи относно посещението на обществени места, те трябва да мислят творчески как да ги привлекат.

Зоопаркът Сан Антонио в САЩ решава да постави реплики на животни в естествен размер, изградени от LEGO тухлички. Най-хубавото е, че можете да ги видите, без да слизате от колата си.

Изложбата „Диви връзки“ е създадена от известния нюйоркски художник Шон Кени, който също така е сертифициран професионалист по LEGO.

Reconnect with nature this summer during Wild Connections. This larger-than-life art exhibition features over 30 LEGO®...

Публикувахте от San Antonio Zoo в Събота, 18 юли 2020 г.


Скулптурите на животни са изцяло изработени от LEGO и ще бъдат на показ до 5 септември. Изложбата представя над 30 скулптури, създадени с повече от три милиона LEGO парчета, на животни, като панди, лемури, костенурки, пауни и дори насекоми - като пчели и пеперуди.

Всяка скулптура е уникална, а изграждането й отнема много време и търпение. Например, за скулптурата на бебе панди са необходими 405 часа, а художникът е използвал 53 466 тухли, за да я построи, посочва BoredPanda.

LEGO пусна най-голямата си и най-скъпа играчкаПригответе се, фенове на Star Wars