42-и ден на протест срещу правителството и главния прокурор. В столицата остават блокирани трите кръстовища - на Орлов мост, на Ректората и пред Министерския съвет, информира БНТ.

Тази вечер организаторите обявиха, че от 2 септември протестите ще станат целодневни.

Спокойна е обстановката, няма информация как ще протече гражданското недоволство тази вечер. От Столичната община отново съобщиха, че протестните действия не са заявени при тях.

В центъра на София се проведе и демонстрация в подкрепа на ромите, глухите и хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност, съобщи Нова телевизия.

Представители на различни общности се събраха пред паметника на Съветската армия, за да покажат, че всички хора са равни, независимо от техния произход, религия или увреждания.

Предвождани от ромския оркестър „Карандикла” хората се отправиха на шествие в центъра на столицата.

Крайната им точка беше Мостът на влюбените, където преди дни изложбата, посветена на глухите, ромите и хората с различна сексуалност, стана обект на вандализъм.

В Русе в 17 часа за около час група протестиращи блокираха кръговото кръстовище пред граничния пункт Дунав мост.

За да не се получи задръстване, полицейски патрули отклоняваха движението далеч преди кръстовището.

Наложи се автомобили да изчакват или заобикалят, което изнерви някои шофьори. Инциденти нямаше. Беше променен маршрута и на 5 автобусни линии.

По-късно протестиращи излязоха пред Съдебната палата в Русе с искане за оставка на управляващите и съд за всички, замесени в корупционни сделки.

Протест и в Пловдив. Предимно симпатизанти на партия "Възраждане" се събраха пред Общината. Звучаха революционни песни.