Популярен в бившите съветски републики и Южна Европа гангстер е застрелян в турския курорт Анталия, информират Newsweek, позовавайки се на турски и руски медии.

47-годишният Надир Салифов, известен с прякора Лоту Гули, е прострелян от упор от човек, с когото бил в ресторант, заявава източник от полицията в Баку, Азербайджан, пред РИА Новости.

След като стрелял четири пъти в Салифов, убиецът напуснал местопрестъплението, но е арестуван от полицията на път за град Денизли. Салифов е откаран в болница със сериозна рана на главата, но така и не успял да дойде в съзнание.

"По предварителна информация друг представител на подземния свят - с прякора Хан Ахмедлинский, който бил част от най-приближеното обкръжение на Гули, е арестуван," според същия източник.

Салифов е роден в Грузия през 1972 г., а според руските медии, той е един от най-опасните престъпници в региона.

Салифов прекарва по-голяма част от времето си в Азербайджан, а неговата организация контролирала пазара на вносни плодове и зеленчуци в региона, според турското издание Gerçek Gündem.

Кръстницата на кокаина, или най-кръвожадният наркобос в историятаГризелда Бланко е едва на 11 години, когато убива първата си жертва (друго дете) и казва за себе си, че е „най-лошата кучка, която някога е поемала дъх на този свят“

Престъпната му групировка е разследвана за убийство и изнудване, а той успява да продължи да контролира престъпната си империя, дори и докато е в затвора в Азербайджан в периода 2005 - 2017 г., след като е осъден за убийство.

След освобождаванто му той се мести в Турция, откъдето контролира престъпната си организация. През 2018 г. е депортиран от страната, но след това се връща нелегално.

Пипалата на неговата групировка се простират далеч, като той беше издирван от властите в Украйна, Русия и Грузия.

За него беше издадена заповед за арест заради съмнения, че е участвал в убийството на азерския мафиотски бос Ровшан Джаниев през август 2016 г., информира Hurriyet.