Не е нужно да купувате остров, за да разполагате с райско кътче за бягство от ежедневието.

В Китай вече можете да наемете такъв, стартирайки от сравнително достъпната цена от 535 долара годишно за около 2.5 акра.

Китайската североизточна провинция Ляонин обяви над 500 необитаеми острова, които нейното правителство е решило да даде под наем, съобщава CNN.

Само малка част от тях - 44, за да бъдем точни, са населени.

Някои острови са разположени по поречието на река Ялу, която представлява границата на провинцията със Северна Корея.

Най-евтиният вариант за отдаване под наем на един от необитаемите острови е 535 долара, но цените за останалите парчета се покачват до 3.6 милиона долара годишно.

Ценообразуването следва шестстепенна скала, съобразена с планове за развитие, наличие на дива природа, опазване на околната среда, плажове и други.

Преди да грабнете палатката, приятелите си и хранителните припаси, имайте предвид, че всеки, който наеме остров, ще трябва да заплати повече от наем.

Наемателят ще трябва да представи подробни планове на правителството и да гарантира, че проектите му за острова не изискват рекултивация на земя или други сложни подходи, като целта е опазване на околната среда.

5 страни, в които можете да купите къща за 1 евро Местните власти предлагат имоти срещу ангажимент

Китай е критикувана през последните години за създаване на хаос в морските местообитания чрез драгиране на земи за изграждане на изкуствени острови, припомня T+L.

Проектите също така трябва да попадат в девет одобрени категории, включително туризъм, селско стопанство, риболов и градско развитие.

В момента няколко острова в провинция Ляонин се използват за туризъм, като много от тях са превърнати в паркове.

Най-популярният от островите, според TripAdvisor, е известен със своите градини и скалисти плажове.

Друг остров - Далу, разполага с пясъчни и кални плажове, традиционна пагода и вкусни морски дарове.