Новото поколение смарт часовници от Huawei – Huawei Watch GT2 Pro, са вече в продажба в магазините на VIVACOM и онлайн на сайта на телекома на цена от 11.98 лв. на месец, или 199.98 лв. в брой с план SMART U.

Умното устройство има елегантен дизайн, над 100 вградени спортни режима и батерия, която издържа до две седмици.

Huawei Watch GT2 Pro използва 1,39-инчов AMOLED сензорен дисплей с HD резолюция. Часовникът има устойчиво сапфирено покритие в комбинация с титаниевата рамка, което го прави лек и удобен за ежедневно носене.

Умният аксесоар използва мощна батерия, която издържа до 2 седмици, а с едно 5-минутно зареждане на батерията може да издържи до 10 часа. За ситуациите, в
които няма зарядно наблизо, поддържа и безжично зареждане.

Huawei Watch GT2 Pro може да проследи над 100 тренировъчни режима, 17 от които професионални и 85 персонализирани. Вграденият голф режим превръща часовника в професионален инструктор. Той анализира стойката при удар и предоставя съвети как може да се подобри скоростта на замаха.

Устройството представя и подробна информация за сърдечен ритъм, средна скорост и максимален наклон на практикуващите ски и сноуборд.

В Huawei Watch GT2 Pro е включена специална функция за измерване на кислородната сатурация на кръвта (SpO2), която показва количеството кислород в
кръвта на ползвателя. Смарт часовникът измерва и максималното количество изразходван кислород (VO2max) по време на интензивна тренировка, и по този начин показва капацитета на издръжливостта на потребителя.

Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020 г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение.

Умният аксесоар има специална вградена технология HUAWEI TruSeen 4.0+, която следи сърдечен ритъм целодневно и предупреждава потребителя при излизането му извън норма.

Благодарение на технологията TrueSleep2.0 смарт устройството проследява състоянието на съня и може да диагностицира 6-те най-често срещани проблеми с него. А технологията TrueRelax наблюдава целодневно нивата на стреса и дава индикация при повишаването им.

С часовника могат да се приемат, отхвърлят и заглушават разговори, както и да се проверява историята на предишните обаждания. GT2 Pro има над 200 дизайна за циферблата, сред които потребителят да избере най-подходящия за своето облекло или настроение.

Устройството поддържа и HUAWEI Share, благодарение на който ползвателят може сам персонализира циферблата, като лесно прехвърлят желаните снимки от смартфона си.