Френската технологична компания Devialet обяви първия си нов продукт от 2 години насам, пише CNBC.

Комплектът безжични слушалки, носещ името Gemini, ще дебютира на пазарите на 25 ноември, като цената в САЩ ще е 299 долара, в Германия и Франция те ще се предлагат срещу 299 евро, докато във Великобритания и Китай – съответно за 279 пауда и 2380 юана.

Предварителните поръчки ще могат да бъдат подавани от 10 октомври.

Devialet е подкрепена от хип хоп изпълнителя Jay-Z, както и от най-богатия европеец – Бернар Арно. Французинът притежава състояние от 86.5 млрд. долара, което му отрежда петата позиция сред най-богатите хора в света.

При цена от 299 долара в САЩ, Gemini са далеч по-скъпи от Galaxy Buds Live на Samsung, предлагани срещу 169 долара, както и от AirPods Pro на Apple, продавани за 249 долара.

Най-добрите безжични слушалки В последно време безжичните слушалки се превърнаха в търсен продукт. Те са удобни и компактни

Devialet, която до този момент беше известна на пазара с тонколоните си, предлагани за суми до 3000 долара, си спечели редица фенове, наред с главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

Безжичните слушалки на компанията предлагат редица опции, като 8-часов живот на батерията, безжично зареждане и др.

Компанията се очаква да срещне по-сериозна конкуренция в САЩ, главно в лицето на Apple и Samsung.

В Китай компанията има по-голяма популярност, тъй като си партнираше с Huawei по производството на умните тонколони Sound X.