Реакцията на САЩ спрямо епидемията от COVID-19 е една от най-лошите в света, заяви Бил Гейтс в интервю за CNBC.

Съоснователят на Microsoft, който е един от хората, инвестирал най-много в разработването на ваксина срещу вируса, каза, че в страната няма подкрепа за учените.

„Повечето правителства по света се вслушват в учените си и ги подкрепят. Те не подценяват това, което те казват и не ги атакуват“, допълни той, имайки предвид атаките срещу него и Антъни Фаучи.

Главният експерт по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи пък посочи 5 неща, които следва да спазваме, за да избегнем по-сериозно покачване на заразените с COVID-19.

Кога се ваксинира срещу грип главният експерт по инфекциозни болести в САЩАнъни Фаучи подхожда стратегически относно времето, по което се ваксинира

Според Фаучи, на първо място трябва да носим маски и също така да поддържаме физическа дистанция от останалите хора.

Честото миене на ръцете, както и избягването на масови събирания, също са препоръчителни, а в случай че все пак искаме да се срещаме с други хора, добре е това да се случва на открити, а не на закрити пространства.

Тези пет препоръки, колкото и прости да са те, биха предотвратили по-сериозно нарастване на случаите както в САЩ, така и в световен мащаб, казва Фаучи.