Ким Кардашиян Уест отпразнува 40-ия си рожден ден на частен остров с голяма група роднини и приятели.

Риалити звездата беше подложена на критики за организираното пищно празненство в чужбина, без спазване на социална дистанция или носене на маски в разгара на пандемията от COVID-19.

Тя пък заяви, че тържеството се е провело, след като "в продължение на две седмици здравословното състояние на всички участници е следено отблизо, а те са били помолени да се карантинират".

Качвайки снимки от събитието в Twitter, Кардашиян Уест написа, че "скромно й е било напомнено колко привилегирован живот води ".

Коронавирусът уби над 1.1 милиона души и причини икономическа разруха в световен мащаб.

В САЩ тази година рекорден брой хора получават помощи за безработица в резултат на изгубените работни места заради пандемията, припомня BBC.

"Преди COVID не мисля, че някой от нас осъзнаваше какъв елементарен лукс е човек да може да пътува и да бъде със семейството и приятелите си в безопасна среда," написа Кардашиян Уест в поредица от съобщения в Twitter.

“След като в продължение на две седмици здравословното състояние на всички участници беше следено отблизо и помолих всички да се карантинират, изненадах най-близкото ми обкръжение с пътуване до частен остров, където можехме да се престорим за малко, че нещата отново са нормални.

Танцувахме, карахме велосипеди, плувахме близо до китове, карахме каяк, гледахме филм на плажа и още много неща".

Forbes: Кание Уест официално вече е милиардерОт изданието оценяват състоянието на Уест на 1.3 млрд. долара

"Осъзнавам, че за повечето хора това в момента е недостъпно, така че в моменти като тези скромно си припомням колко привилегирован живот водя."

Някои потребители на Twitter не приеха добре постовете на Кардашиян Уест и я разкритикуваха за несъобразителността.