Интервю на американския сенатор Бърни Сандърс във вечерното токшоу на Джими Фалън в момента набира популярност в интернет заради дадената от Сандърс точна прогноза за това как точно ще се държи президентът на САЩ Доналд Тръмп в часовете след изборния ден в САЩ.

Сандърс отбеляза пред Фалън, че по някаква причина демократите са “по-склонни да гласуват с бюлетини по пощата”, а републиканците предпочитат да посещават изборните секции в деня на изборите. Той също така заяви, че вероятно “първите гласове, които ще бъдат преброени, ще са на хората, които са гласували в изборния ден и те ще са на републиканци.”

След това Сандърс прогнозира как Тръмп ще се опита да използва това в своя полза:

Може да се случи така, че в 22 часа в изборния ден Тръмп печели в щати, като Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, и той да излезе по телевизията и да каже: „Благодаря ви, американци за това, че ме преизбрахте. Всичко приключи. Приятен ден.“ Тогава обаче на следващия ден и на по-следващия да бъдат преброени гласовете по пощата и да се окаже, че Байдън печели в тези щати. Тогава Тръмп ще каже „Видяхте ли? Казах ви, че цялото нещо е измама. Казах ви, че тези бюлетини по пощата са измама и ние няма да сдадем властта.“ Така че това е притеснение, което аз и много други хора имаме.

Тръмп не направи изявлението си в 22 часа, но използва пресконференция в Белия дом, за да заяви прибързано, че той печели изборите, въпреки че милони гласове все още не бяха преброени и нито една уважавана организация все още не е обявила победител от изборите.

Прогнозата на Сандърс пък вече има над 12 милиона гледания в Twitter.