Акциите на базираната в Канада компания Aurora Cannabis отчетоха ръст от над 40% вчера, пише Business Insider.

Производителят на марихуана се облагодетелства както от преднината на Джо Байдън в напреварата за президентските избори, така и от легализирането на марихуаната в още няколко американски щата.

Едно от обещанията на демократите е, в случай че спечелят изборите, е да декриминализират марихуаната на национално ниво, което би довело до сериозен ръст за канабис индустрията.

Акциите на базираната в Албърта компания, както и на нейните конкуренти, се понижиха в сряда, на фона на очертаващото се мнозинство, което републиканците могат да оформят в Сената.

Вчерашният ръст обаче идва на фона на легализацията на марихуаната в още четири щата, като това се отнася за хора, навършили пълнолетие в САЩ, тоест на 21 г.

Защо Амстердам не иска чужденци в кофишоповете?Амстердам обмисля нова регулация, която да забрани на чуждестранните туристи да посещават търговските обекти, където се сервива марихуана.

По-голямата част от американците днес живеят в щати, в които марухуаната е законна. Тя е легализирана в Аризона, Ню Джърси и Монтана, като в Южна Дакота е одобрена покупката и използването на канабис за медицински цели и за развлечение.

Останалите компании от сектора също отчетоха сериозни ръстове вчера. Акциите на Tilray добавиха 33%, OrganiGram се повиши с 16%, докато Aphria и Canopy Growth поскъпнаха с по 14 на сто.

Първи милиардер от бизнеса с марихуанаПрез миналата година Джордан казва пред финансовото издание Benzinga, че според него Curaleaf е Starbucks, но в бизнеса с марихуана