Все повече имоти днес се предлагат на търгове, а купувачите правят сделки, без дори да са виждали имота на живо.

Това е тенденция, оформила се напоследък най-вече на големите имотни пазари.

Поредното луксозно имение ще бъде предложено на аукцион, пише CNBC. То се намира в Бевърли Хилс, Калифорния, като началната му цена е 160 млн. долара.

Имението, носещо името Villa Firenze, се простира на площ от 36 дка и ще бъде продадено на купувача, предложил най-висока цена за него.

Първоначално то беше обявено за продан през 2018 г. за сумата от 165 млн. долара.

Негов собственик в момента е милиардерът Стивън Удват-Хази. Роденият в Унгария богаташ притежава 4 млрд. долара, според данни на Forbes.

Той основава компания за лизинг на самолети, която продава през 1991 г. срещу 1.3 млрд. долара. Днес той е главен изпълнителен директор на Air Lease.

Имението е най-голямото в северната част на Beverly Park, където живеят звезди, като Дензъл Уошингтън, Еди Мърфи, Силвестър Сталоун, Род Стюърт и др.

Имотът разполага с повече от 1850 кв. м разгърната застроена площ, разпределени в една основна и три допълнителни сгради за гости.

То има 13 спални, 17 бани и 8 отделни тоалетни.

Пиърс Броснан иска 100 млн. долара за имението си в МалибуАгент 007 и съпругата му планират да се преместят от Малибу в Хавай

Новият собственик ще може да се наслади и на екстри, като басейн, тенис корт, фонтани, градини и др.

Най-скъпият имот, който до момента е продаден на аукцион, е имение в Хилсбъро Бийч. През 2018 г. то намери своя нов собственик срещу сумата от 42.5 млн. долара.