Google планира да тества срещи на открито в своя кампус, които ще са само част от подготовката за завръщането на служителите в офисите през следващата година, съобщава Business Insider.

Срещите, които ще бъдат провеждани при спазване на социална дистанция, ще се насрочват на тревните площи или други подходящи места в кампусите, които позволят спазването на изискванията против COVID-19, каза говорител на компанията през CNBC.

Това е начин новите служители да бъдат въведени в работата, както и да осъществи по-добро сътрудничество между екипите по важните проекти, тъй като те от няколко месеца работят от домовете си. На подобни срещи могат да се начертаят и плановете за следващата година.

Google бе първата голяма компания, която помоли служителите си да започнат работа от вкъщи, а сега започва експерименти по бавното им връщане в офисите, като това следва да се направи поетапно и без риск за тяхното здраве.

Компанията дори даде възможност на всеки да работи от дома си до лятото на 2021 г. През септември, когато 62% от служителите заявиха готовност да се завърнат в офисите, но при намален капацитет, главният изпълнителен директор Сундар Пичай обяви, че компанията ще опита да внедри „хибриден“ модел на работа, които включва промени в офисите, целящи повече пространство между служителите.

„Плановете за завръщането на хората в офисите са далеч по-сложни, отколкото това да изпратиш всички да работят от домовете си, каза главният финансов директор на Alphabet Рут Порат по време на дигитална конференция в Ню Йорк, провела се през ноември.