От Службата по транспорт на американския щат Минесота разпространиха поразително видео, на което се вижда как едномоторен самолет се приземява аварийно на магистрала близо до Градовете близнаци (Минеаполис и Сейнт Пол).

При инцидента няма пострадали, след като самолетът Bellanca Viking се разминава за малко с два автомобила и удря странично друг на магистрала I-35. Аварийното кацане е било причинено от отказ на двигателя, според пост във Facebook на полицейската служба в окръг Рамзи.

“Това не е нещото, което имаме предвид като говорим за мултимодална транспортна система, но се радваме, че никой не е пострадал,” казват в съобщение в Twitter от транспортната служба на щата.

Британи Юрик, която е била в блъсната кола, казва, че е видяла самолета една секунда преди сблъсъка, вследствие на който автомобилът и е претърпял „тотална щета“.

Наркотрафиканти подпалиха самолета си, за да се спасятБлизо до опожарения самолет бе открит пикап с близо 400 кг. кокаин

Пилотът пък е идентифициран като 52-годишният Крейг Гифърд от Минеаполис, пилот, който се занимава с въздушна акробатика и е представлявал САЩ в международни състезания.