Иванка Тръмп - най-голямата дъщеря на президента на САЩ Доналд Тръмп, и нейният съпруг Джаред Къшнър, който е съветник на президента, са похарчили над 100 000 долара от парите на американските данъкоплатци за наем на своята охрана от Сикрет сървис, след като забранили на агентите да използват тоалетните в тяхното имение, информира вестник The Washington Post.

Служители на правоприлагащите органи са казали пред изданието, че дъщерята на президента и неговият зет са забранили на агентите от тайните служби да използват някоя от 6-те тоалетни в дома им в престижния квартал Калорама във Вашингтон, след като се нанесли през 2017 г. Вместо това те им осигурили химическа тоалетна на тротоара.

След като много от съседите обаче се оплакали от преносимата тоалетна, агентите били принудени да полазват тоалетните в гаража на бившия президент Барак Обама, в дома на вицепрезидента, който се намира наблизо и в заведенията в района.

Голфът на Доналд Тръмп излиза скъпо на данъкоплатцитеПрезидентът планира да играе това лято любимата си игра в National Golf Club Bedminster, което е негова собственост.

Най-накрая, през септември 2017 г., правителството започнало да наема срещу 3 000 долара на месец малък апартамент срещу жилището на Тръмп и Къшнър, за да може агентите да използват тоалетната.

Досега правителството е похарчило над 100 000 долара за наем на апартамента на приземния етаж, като се очаква сумата да нарасне до 144 000 долара, тъй като наемът изтича през септември.

В изявление пред Washington Post говорителят на Белия дом Джъд Диър отрече Тръмп и Къшнър да са забранявали на агентите на Сикрет сървис да използват тоалетните в дома им.