Доналд Тръмп и съпругата му Мелания напуснаха Белия дом няколко часа преди церемонията по полагане на клетва от Джо Байдън.

Действащият президент на САЩ - републиканецът Доналд Тръмп, и съпругата му Мелания напускат Белия дом в 08:00 часа сутринта местно време и ще летят до имението си Мар-а- Лаго във Флорида, пропускайки церемонията във Вашингтон.

Президентът Тръмп пристигна в Обединената база Андрюс за последната си церемония за сбогуване, той е видян публично за пръв път от повече от седмица.

Очаква се той да се прости с кратка реч, преди да потегли на последния си президентски полет до Палм Бийч, съобщава Darik News.

Участвал ли е Чък Норис в щурма на Капитолия?Спекулациите по този въпрос се разразиха в социалните мрежи през последните дни, след като се появиха снимки на част от протестиращите с човек, който поразително прилича на екшън звездата

Тълпата скандира „ние те обичаме“ и Тръмп отговори „и ние ви обичаме! И го казвам от сърце“. "Невероятни четири години, постигнахме много заедно", каза той.

Мелания Тръмп каза, че да бъде първа дама "беше най-голямата ми чест, благодаря за вашата любов и подкрепа. Бог да ви благослови всички!"

В същото време в официалния график на вицепрезидента Майкъл Пенс е посочено участието му в церемонията по инаугурацията на Байдън.

Самият демократ по-рано заяви, че би приветствал присъствието на Пенс и че той само се радва от това, че Тръмп ще пренебрегне церемонията.