В Япония повечето кръчми са устроени така, че да приемат компании от посетители. Независмо дали става въпрос за приятели или колеги от работа, в заведенията има повече маси отколкото самостоятелни места на бара. В много от баровете дори има нещо като отделни стаи, които побират половин дузина хора или повече.

Само защото човек иска да пийне нещо обаче не означава, че си търси компания. От днес в Япония приема посетители нов бар, предназначен точно за хората, които искат да си пият сами, информира Sora News.

Заведението носи името Juden Highball и се намира град Хакодате, префектура Хокайдо. Подобно на много от иновациите в ресторантьорската сфера в днешно време, то е вдъхновено от пандемията от коронавирус. Обособявайки всяко отделно място, Juden Highball дава възможност за социално дистанциране докато клиентите се наслаждават на студена напитка и нещо за хапване.

Тъй като това уединение до известна степен затруднява общуването със сервитьора, всяко от местата е оборудвано с таблет, от който клиентите могат да поръчват. Те също така получават зарядно за телефон и безплатен Wi-Fi.

Текила бар се регистрира като църква, за да избегне COVID-ограниченията Собственик на текила бар се опитва да заобиколи строгите ограничения, въведени за борба с коронавируса в Обединеното кралство, като добави малко от светия дух и се регистрира като църква

Името Juden Highball, идва от „juden” японската дума за “презареждам,” и символизира надеждата на кръчмата, че може да послужи като оазис за хората, които се чувстват емоционално изтощени от промените в начина на живот, наложени от пандемията. Дори и когато нещата се нормализират, заведението може да продължи да бъде място за посещение на интровертни хора, които искат да изпият една бира, коктейл или чаша саке.