Осемгодишно куче от породата Бордър коли се прочу, след като наследи милиони долари от покойния си собственик.

“5 милиона долара ще бъдат прехвърлени в попечителски фонд, който ще бъде създаден след смъртта ми и ще се използва за моето Бордър коли, Лулу,” се казва в завещанието, според News Channel 5. Парите идват от заможния собственик на кучето, Бил Дорис от Нашвил, Тенеси, който взема това решение преди да почине през миналата година на 84 години. Дорис няма съпруга, на която да завещае голямото си богатство.

Кучето ще бъде поставено под опеката на 88-годишната Марта Бъртън, която се е грижила за него по време на честите командировки на Дорис.

“Честно казано не знам какво да си мисля за това. Той просто обожаваше кучето си,” казва Бъртън пред News Channel 5.

Нов Хачико се появи в Китай - чака стопанина си, починал преди 5 г.Шън умира от рак през 2015 г. и оттогава Да Хуан всеки ден стои на паркинга и чака търпеливо завръщането му.

Засега не е ясно на колко се оценява наследството на Дорис, но според негови приятели той е разполагал с огромен портфейл от недвижими имоти и инвестиции.

Богатството на Лулу обаче не означава началото на живот в лукс. Завещанието просто позволява на Бъртън “да възстановява месечните си разходи в разумни граници, които прави за кучето.”

Това не е първият случай, в който собственик на домашен любимец завещава цяло състояние на куче. През 2015 г. жена от Ню Йорк пренаписа завещанието си, така че след смъртта й нейната любима малтийска болонка да получава по 100 000 долара годишно.